top of page
10'_4.jpg

Apartment Sanctuary

Sector

Residential

Location

Sandton, Johannesburg

Type

Residential – turnkey project design and project management

SQM

200sqm

Goal achieved

Power of lighting

The brief was to gut and totally renovate this apartment. The owners, who are property developers, were open to fresh, new ideas to take them out of their comfort zone.

The apartment block is 20 years old and the brief was for a more contemporary update incorporating their art eclectic art collection, antiques and iconic furniture. The challenge was the poor flow, low proportions and lack of ceilings.

To over come this we removed interior walls, added ceilings (despite the height constraint) and replaced the standard doors with floor to ceiling doors which created a false sense of height.

10'_3.jpg
10'_8.jpg
10'_12.jpg

The impact created by being able to add lighting in the ceilings far outweighed the loss of height. Properly lit art made such a difference and once the structural changes had been made the rest fell into place easily.

The array of varied textures namely solid vintage oak floors, high gloss cupboards, mirrors, floor to ceiling charcoal internal doors and a white epoxy floor on the balcony together create an elegant and timeless space.

 

Previous 

Next

bottom of page